De Oink! aanpak? Spelen voor later!

Kind zijn is een kunst, kinderen moeten kunnen spelen en de ruimte krijgen om kind te zijn. Door hoe zij spelen, leren wij de kinderen kennen. Terwijl zij bezig zijn om vanuit hun ogen de wereld te ontdekken, zien wij wat nodig is voor het zetten van hun volgende stap. Op deze manier wordt er bij Oink! altijd gespeeld voor later. In de infographic hieronder ontdek je wat de ingrediënten zijn die de Oink! aanpak zo bijzonder maken.

Ingrediënt 1: Een droom en waarden die inspireren

Onze droom vertelt waar je ons ‘s nachts wakker kunt maken en onze waarden geven richting in alle keuze die we maken om onze droom uit te laten komen. De unieke Oink! identiteit vormt daarmee het kloppend hart van onze organisatie en daarmee ook voor de manier waarop we voor alle peuters een positief verschil willen maken.

Afbeelding
Onze droom en waarden

Ingrediënt 2: Hele heldere voorwaarden

Deze voorwaarden zijn gelijk voor alle locaties voor kinderopvang in Nederland. En terecht, want ze borgen in basis de veiligheid en ontwikkeling van kinderen. Dat is -ook volgens ons- een kwestie van je gezond verstand gebruiken.

Afbeelding
Alle kinderopvang in Nederland Voorwaarden

Ingrediënt 3: Werkwijzen 

Binnen onze werkwijzen komen waarden en voorwaarden samen. Ze beschrijven wat we doén. Hieronder vindt je hele korte omschrijvingen. Wil je de uitgebreide uitleg van de Oink! werkwijzen lezen? Download dan ons pedagogisch beleidsplan.

Afbeelding
Onze werkwijzen

Het resultaat: Het Oink!-model

Wanneer we de losse ingrediënten samenvoegen ontstaat het ‘Oink!-model’: Een uniek recept wat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk kinderen uit Smallingerland een zetje krijgen naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten.

Ontdek alle details van de Oink! uitgangspunten en download hieronder ons pedagogisch beleidsplan als PDF bestand.

Afbeelding
Het Oink!-model