Wil jij de pedagogisch medewerker ondersteunen bij het begeleiden van peuters om te spelen voor later? Voor verschillende locaties zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Kind zijn is een kunst; kinderen moeten kunnen spelen en de ruimte krijgen om kind te zijn. Door hoe zij spelen, leren wij de kinderen kennen. Terwijl zij bezig zijn om vanuit hun ogen de wereld te ontdekken, zien wij wat nodig is voor het zetten van hun volgende stap. Dat is wat we bij Oink! Spelen voor later noemen.

Vind je het leuk om onder verantwoordelijkheid van een pedagogisch medewerker van Oink! hieraan je steentje bij te dragen?

Taakomschrijving

  • het zorgen voor een gezellig, veilig, stimulerend en positief groepsklimaat;
  • het helpen bij de uitvoering van activiteiten en indien noodzakelijk het stellen van regels, aangeven van grenzen en corrigeren;
  • het verzorgen van peuters wat betreft voeding, verschoning en dergelijke;
  • het bewaken van hygiĆ«ne en veilig gebruik van materialen c.q. speelgoed
  • het opruimen en schoon en opgeruimd achterlaten van de groepsruimte.

De vrijwilliger ondersteund de pedagogisch medewerker en neemt afgesproken taken op zich. De pedagogisch medewerker is eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden op de locatie en voor het pedagogisch klimaat. Wel vinden wij het belangrijk dat jij als vrijwilliger op de hoogte bent van de pedagogische doelen uit het pedagogisch beleidsplan en deze ook naleeft in de begeleiding van de peuters.

Daarnaast onderhoudt de pedagogisch medewerker het oudercontact. In overleg met de pedagogisch medewerker kan de vrijwilliger wel vragen en suggesties van ouders beantwoorden.

Wij zoeken in ieder geval een vrijwilliger voor de volgende locatie:

De Hagekrobben in Houtigehage (dinsdag en woensdag ochtend). 

Je kunt contact opnemen met:  Annelies Huntelerslag - pedagogisch medewerker bij De Hagekrobben via 06 -11 12 41 49 of met onze peuteradministratie via 0512 - 52 55 83 of hallo@oink.nl.

Ook voor andere locaties mag je gerust contact met ons opnemen via de peuteradministratie!