Onze identiteit en onze strategie

Alles begint bij wie je bent. Tenminste, dat vinden wij en dus is onze identiteit leidend bij alles wat we doen en laten. Onze waarden zijn als ons dna, onze droom vertelt waar je ons ’s nachts voor wakker kunt maken en onze ambitie laat zien wat we gaan doen om onze droom uit te laten komen. Strategie? Dat zijn de logische stappen die we moeten zetten om onze ambitie vorm te geven. We stellen je graag voor aan Oink!

Onze waarden

Spelen voor later

Kind zijn is een kunst. Kinderen moeten kunnen spelen en de ruimte krijgen om kind te zijn. Door hoe zij spelen, leren wij hen kennen. Terwijl zij bezig zijn om vanuit hun ogen de wereld te ontdekken, zien wij wat nodig is voor het zetten van hun volgende stap. Op die manier wordt er nu altijd gespeeld voor later.

Leren wie je bent

Als de wereld om je heen wat groter wordt, lijk je zelf nog wat kleiner. Groeien gaat met vallen en opstaan en je doet het samen. Zo leer je bijvoorbeeld nieuwe kinderen kennen. Die zijn soms hetzelfde, maar vaker helemaal anders dan jij. Peuterspelen is de grote wereld in het klein. Een veilige plek om te leren wie jij bent.

Steuntje in de rug

Bij het opvoeden van kinderen krijg je geen gebruiksaanwijzing cadeau. Opvoeden gebeurt vooral vanuit het gevoel en het gaat – zowel voor ouders als voor kinderen – soms gepaard met onzekerheden. Dan biedt een lieve juf met ervaring, samen met het netwerk om haar heen, een welkom steuntje in de rug aan ouders en kinderen die dat even nodig hebben.

Thuis van huis

Wij worden gelukkig van kinderen die zich ontwikkelen. Maar dat kan niet zonder hen een veilige omgeving te bieden. Zo’n veilige, vertrouwde omgeving met een fijne sfeer is voor alle kinderen het allerbelangrijkst. Hoe verschillend ze ook zijn, wij doen alles wat we kunnen om ze allemaal een ‘thuis van huis’ te bieden.

Afbeelding

Onze droom

Wij willen voor zoveel mogelijk peuters uit Smallingerland het verschil maken door ze de kans te geven om zich in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Op die manier bieden we alle kinderen gelijke kansen en geven we hen een eerste zetje op weg naar zelfstandigheid en het benutten van hun unieke talenten.

Onze ambitie

Wij kunnen op onze unieke manier dit verschil blijven maken, als:

1. we ons als team blijven ontplooien binnen ons specialisme: de spelende ontwikkeling van peuters;

2. we – door het aangaan van slimme samenwerkingen – aansluiting vinden bij de praktische behoeften van werkende ouders;

3. we op een prettige, begrijpelijke manier vindbaar en bereikbaar zijn voor iedere ouder van elke peuter in Smallingerland.

Onze strategie

In het najagen van onze droom en om onze ambities te kunnen verwezenlijken hebben we strategische keuzes gemaakt:

Drijvende kracht (autoriteit)

In Smallingerland zijn we de partij, als het gaat over het jonge kind. We zijn nieuwsgierig, voelen ons verantwoordelijk, gaan samenwerkingen aan en delen graag onze kennis. Aansluiting houden in deze snel veranderende wereld is belangrijk en wij doen er dan ook alles aan om bij te blijven. Wij zetten ons volledig in om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk peuters de kans krijgen om zich op jonge leeftijd spelenderwijs te kunnen ontwikkelen.

Spelende ontwikkeling (mindset)

In een veilige en vertrouwde omgeving maakt ontwikkelen volgens ons de meeste kans. Die omgeving is dan ook een belangrijke randvoorwaarde. Daarnaast zullen we elkaar de ruimte moeten geven en tijd moeten vrijmaken om te kunnen ontwikkelen. Eigenlijk vertellen we hiermee niets nieuws, maar we vergeten alleen vaak om ernaar te handelen. We hebben dan ook met elkaar afgesproken om heel bewust hiermee om te gaan. Dat betekent: doen!

Inzetten op talenten (overtuiging)

Doen waarin je goed bent en waardering daarvoor krijgen. Iedereen wil dat, toch? Dat vinden wij ook en daar gaan we dan ook voor. We krijgen er zelf veel energie van en het maakt het samenwerken nog leuker. In samenwerkingen gaat het wat ons betreft om aanvullend/complementair te zijn aan elkaar. Dat betekent ook dat we samenwerkingen aangaan, waarvan we samen beter worden en daarvan profiteert het jonge kind dan weer.

Gezien en begrepen worden (marketing)

We hebben heel mooie waarden, een prachtige droom en een glasheldere ambitie naar elkaar toe uitgesproken. Dat is natuurlijk mooi, maar van ons mag de hele wereld (in ieder geval in Smallingerland) dat weten. We willen dat het jonge kind en zijn/haar ouders het gaan beleven, want dan gaan ze het delen met anderen. Zij zijn dan onze ambassadeurs.